Marian VAYREDA

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona amb el Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat Politècnica de Catalunya i Diplomat en Estudis Avançats per la Universitat de Girona pel curs de doctorat “Ensenyament i aprenentatge de les arts visuals”.

El 1995 funda, juntament amb l’Eva Vendrell, l’espai creatiu (escola-taller artístic-botiga) PIGMENT empresa dedicada al disseny i execució de projectes culturals i d’artesania, especialitzada en programes didàctics.

És professor associat a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic. Membre de l’Institut de Recerca Educativa dins el Grup Educació i Patrimoni Artístic a la UdG.

Combina l’activitat docent amb l’artística creant projectes en solitari o amb col·laboració de dibuix, pintura, escultura, gravat, disseny i escenografia. “Latufundi. 2 ciutats i un indret imaginari” exposat a Olot i Huesca ha estat l’última proposta. Ha obtingut diferents premis i ha exposat en ciutats nacionals i internacionals. Ha publicat els llibres “Esculturitis” i “Escultures a l’entorn del Fluvià” i articles en llibres i revistes d’Educació Artística.

Des de jove col·labora i participa activament en diverses entitats i organitza activitats culturals. Creador dels “30 dies internacionals de Gravat a Olot”, de la sala d’exposicions “El Caliu” i dels Tallers Internacionals d’Estiu “Artis”. Actualment, és president de la Fira del Dibuix i d’Olot Dibuixa, pertany a la junta del Club Ciclista Olot Infantil.